2016-08-08

Marianne Kavanagh ,, Dabar, rytoj arba niekada''


Lengvai skaitoma knyga vasaros vakarams apie ilgą - kiek daugiau nei dešimt metų trunkančią kelionę link tikrosios meilės. Džordžas ir Tesė vienas kito nepažįstantys jauni žmonės, kuriems nuolat bendri draugai kartoja - kad jie sutverti vienas kitam.
Tačiau pilka kasdienybė ir įsisukusi šeimyninio gyvenimo monotonija priverčia pamiršti ne tik abejones ar antrosios pusės su kuriomis jie šiandiena gyvena yra jų tikrosios meilės, bet ir abiejų svajones, dėl kurių kažkada jie gyveno. Tačiau po ilgiau nei dešimt metų Tėsė pagaliau išvysta Džordžą. Ar iš tikrųjų visi aplinkiniai buvo teisūs? Ar jie tikrai skirti vienas kitam? Visi atsakymai šioje knygoje :)
Knygoje persipina dvi istorijos, kuriose vaizduojami atskiri Džordžo ir Tesės gyvenimai. Smulkmeniškai aprašomi jų išgyvenimai, antrosios pusės, herojų vidinis pasaulis, jausmai, abejonės lūkesčiai ir ateities svajonės.
Knyga rami, be didelių įvykių posūkių, sukrečiančių likimo vingių. Skaitant žinai jau kokia bus pabaiga, tik vis lauki detalių, kurias irgi numanai. Visai neblogas pasirinkimas vasaros lietingiems vakarams.
Mano vertinimas 2/3

Anotacija
Aš tavęs nepažįstu, bet visada tavęs ieškojau.
Nes mums lemta būti kartu.
Tesė ir Džordžas sutverti būti kartu – bent taip galvoja jų bendri draugai. Jiedu labai panašūs ir jiems svarbūs tie patys dalykai. Tačiau yra vienas „bet“ – jie nepažįsta vienas kito. Daugybę kartų jiedu buvo atsidūrę visai šalia, bet taip ir nesusipažino. Dabar Tesė bando mylėti kitą vaikiną, o Džordžas kuria šeimą su kita mergina. Pavargę svajoti, abu bando patikėti, kad yra laimingi su žmonėmis, kurie jų nesupranta, dirba darbus, kurie jiems ne prie širdies, ir gyvena nebejausdami gyvenimo skonio. Nebūdami tikri, kad gali tikėtis ko nors daugiau, jie susitaiko su tuo, ką turi.
O kas, jei Tesė ir Džordžas vis dėlto susitiktų? Ar nebūtų per vėlu? Ar jie atpažintų vienas kitame sielos draugą? Ir ar ryžtųsi palikti savo dabartinį gyvenimą, kad galėtų būti iš tikrųjų laimingi?
Mane sužavėjo ši knyga ir jos siunčiama žinia: niekada neišduok savo svajonių, kad ir kas nutiktų – neprarask vilties ir niekada nesutik gyventi pilko gyvenimo. Gyvenk ir mylėk visa širdimi! Ir nepamiršk, kad visi turime teisę į antrą galimybę!

Komentarų nėra :