2016-08-10

Natalie Meg Evans ,,Suknelių vagilė''

Ketvirtasis dešimtmetis, pasaulis ant karo slenksčio. Bet Paryžius yra Paryžius - nesvarbu koks laikmetis - svarbiausia yra mada. Dvidešimtmetės talentingos našlaitės Aliksės svajonė tapti drabužių dizainere. Kad bent akies krašteliu galėtų žvilgtelėti į puošnias profesionalų sukneles ir bent žingsneliu priartėti prie savo svajonės ji priima pasiūlymą, mainais už darbą mados namuose - vogti suknelių idėjas.
Knygos pradžia skaitėsi ilgai ir nuobodžiai, buvo sunku pasinerti į senų laikų Paryžių , net abejojau ar baigsiu. Bet veiksmas pamažu pradėjo suktis ir skaityti darėsi vis maloniau.
Knyga labai įvairialypė - labai vaizdingas tų  laikų Paryžius. Mados sluoksniuose netrūksta turtingų poniučių intrigų, apkalbų, nesantuokinių meilių, neištikimybės. Visi nori atrodyti gražiai, bet ne visi nori išlaidauti. Modeliai yra kopijuojami, dizainerių kolekcijos žlunga, net nepasirodžiusios.  Aliksė sukasi kaip išmanydama tarp svajonės dirbti mados namuose ir įsipareigojimo atidirbti kopijuojant eskizus.
Aliksė išgyvena tikrą jausmų uraganą - baimę būti pagautai vagiant, nesenai užgimusią meilę, bei norą išsiaiškinti praeities šeimos paslaptis, o kur dar pastovi baimė po to kai buvo užpulta. Tai labai spalvinga knyga., skaitant rodos girdi šiugždant puošnias suknes ir regi skrybėlėtas damutes ir džentelmeniškus vyrus.
Mano vertinimas 2/3

Anotacija
Aliksė Gover svajoja tapti dizainere Paryžiaus haute couture pasaulyje kaip Koko Šanel. Bet mergina kai ką slepia: ji pragyvena vogdama modelius nelegaliai užsienio rinkai. Paslėptas bloknotas ir dvi minutės Hermès parduotuvėje – štai ir viskas, ko reikia tiksliai kopijai, kuri paskui slapta bus išsiųsta į Niujorką. Aliksei pasitaiko galimybė įgyvendinti seną svajonę – įsidarbinti vienuose žymiausių Paryžiaus mados namų, bet už tai ji turės įvykdyti neeilinį nusikaltimą. Ši beprotiška užmačia – vienintelė Aliksės galimybė. Tik ar meilės klystkeliai ir į viešumą kylančios paslaptys nepakiš jai kojos? Vos vienas klaidingas žingsnis sužlugdytų jos gyvenimą... Aliksė rizikuoja prarasti viską, kas jai brangu.
Nuostabus pasakojimas, turtingas ketvirtojo dešimtmečio Paryžiaus detalių, įstabiai atkurta didžiųjų mados namų atmosfera. Čia netrūksta intriguojančių vagysčių, meilės, išdavystės, kovos ir begalinio užsispyrimo siekiant užsibrėžto tikslo. Žavinga ir kerinti pagrindinė istorijos veikėja Aliksė ryžtingai kovoja už vietą viliojančiame, bet pavojingame pasaulyje.

Komentarų nėra :