2016-10-20

Louisa Young ,,Brangioji, norėjau tau pasakyti''

Railis ir Nadina kilę iš skirtingų socialinių sluoksnių, bet kartu besimokindami piešti pradeda vienas kitam jausti šiltus jausmus. Tačiau Railis supranta, kad Nadinos tėvai niekada nepritars jų draugystei, nes jis - tik neturtingos šeimos vaikis.
Jaunatviško entuziazmo vedamas su niekuo nepasitaręs jis užsirašo savanoriu į karą, kad išsigydytų sielos žaizdas ir įgautų daugiau vyriškumo. Bet jaunuolis nesuvokia, kas yra karas, kuris netrukus parodo savo tikrąjį baisumą.
Tai knyga apie karą, kuris ne tik palietė pasaulį, bet ir karą vykusį veikėjų viduje. Kai visi žmoniški jausmai tampa svetimi, o siela miršta ankščiau negu užgęsta gyvybė.
Karo fone labai lyriškai ir liūdnai atsiskleidė ne tik Railio ir Nadinos, bet ir visų kitų herojų išgyvenimai, vidinė kova ir kiekvieno vis kiti metodai bandant kovoti ,,sąvąjį karą''. Tai knyga ne vien apie meilę, kuri vienintelė gali palaikyti viltį gyventi, kai vilties nėra, tai istorija apie patį gyvenimą, kuris kartais būna toks nenuspėjamas ir dramatiškas.
 Mano vertinimas 2/3
Anotacija
Pirmojo pasaulinio karo žiaurumo ir beprasmybės pelkėje, kuri nuskandino tūkstančių jaunų nekaltų žmonių svajones ir viltis, meilei, atrodo, nebeturėjo likti vietos. Kaip ir gyvenimui, kaip ir kitiems žmogiškiems jausmams.
Nuostabus, skaudus, dramatiškas, jaudinantis pasakojimas apie Railį ir Nadiną – jaunus, laisvos ir stiprios dvasios žmones, apie jų tyrą meilę, pasiaukojimą ir ištikimybę, valios tvirtumą ir tikėjimą žmogumi, kurie gali padėti išgydyti ne tik siaubingas sudarkyto kūno, bet dar gilesnes – sielos – žaizdas."

Komentarų nėra :