2017-03-08

John Green ,,Dėl mūsų likimo ir žvaigždės kaltos''

Savaitgalį, pamačiusi filmo anonsą apie antradienį rodomą filmą, suskubau perskaityti knygą. Apie šią knygą esu skaičiusi ne vieną gerą atsiliepimą. ,,Dėl mūsų likimo ir žvaigždės kaltos'' taip pat yra pelniusi nemažai apdovanojimų, kaip geriausia jaunimo knyga.
Tačiau manęs nei knyga nei filmas nesužavėjo.
Istorijos pasakotoja Heizelė Greisė, kuri serga paskutinės stadijos vėžiu. Ji apsilankiusi vėžininkų susirinkime susipažįsta su nuostabaus grožio vaikinu Ogastu. Netrukus jaunuoliai pradeda jausti vienas kitam romantiškus jausmus. Tiek visko reikia patirti, o juk laiko tiek mažai... Tai knyga apie meilę, viltį tikėjimą ir mirtį. Kai mirtis alsuoja visada į nugarą, Bet tai nesutrukdo iš gyvenimo išplėšti visa kas įmanoma, kuo daugiau patirti ir negalvojant apie mirtį išeiti. Manęs staiga įsiplieskusi meilė ir romantika neįtikino. Kažkaip viskas taip greitai... Personažai taip pat labai necharakteringi. jei ne vėžio tema, tai knyga būtų labai nuobodi. Filmas patiko kiek daugiau.
Mano vertinimas 2/5
Anotacija
Šešiolikmetės Heizelės ir septyniolikmečio Ogasto meilės istorija, papasakota pačios Heizelės. Jiedu susipažino sunkiomis ligomis sergančių vaikų Tarpusavio paramos grupėje. Jaunuoliai turi daug svajonių, tačiau liga (o gal žvaigždės) patvarko savaip. Per trumpą kartu jiems skirtą laiką abu ieško ir randa atsakymus į begalę klausimų apie gyvenimą ir mirtį.
Šis pasakojimas – nepertraukiamas juoko pro ašaras pliūpsnis, persmelktas neįtikimai skaidrios ir guodžiančios šviesos.

Komentarų nėra :