2016-11-02

Trudi Canavan Ciklo "Juodasis magas" 2 dalis ,,Naujokė"

Antroji trilogijos dalis ne mažiau įtraukianti už pirmąją. Čia visas veiksmas vyksta Magų gildijoje, kur Sonėjos laukia nauji nuotykiai, iššūkiai ir išbandymai.
Sonėja begyvendama Gildijoje pamažu pradeda atsirinkti ir suprasti, kad ne visi magai yra niekšai, kaip ji galvojo begyvendama išoriniame rate. Pamažu mergina pradeda pasitikėti savo globėju Rotenu ir keletu kitų magų. Bet mokytis ir ramiai gyventi merginai neleidžia bendramokslis, kuris nepaliaujamai persekioja Sonėją ir kur tik įmanoma ją žemina ir krečia įvairias šunybes. Sonėjai nesiseka užmegsti draugiškų sąntykių ir su kitais mokiniais, jie ją ignoruoja ir laiko žemesne už juos. Sonėja paguodą randa tik bendraudama su savo globėju ir retkarčiais aplankančiu jo sūnumi, kuris pataria merginai, kaip išgyventi Gildijoje.
Nors visas veiksmas vyksta magų mokykloje, bet Sonėjai iškyla tokios pačios problemos, kaip ir kiekvienam nepritampančiam ir patiriančiam patyčias mokiniui lankančiam žemiškas mokyklas. Kiekviena diena Sonėjai pažeria naujas nemalonias jos klasės draugo Redžino paruoštas staigmenas. Bet ji kantriai niekam nesiskųsdama bando išgyventi, kol vieną kartą merginos kantrybė trūksta... Magų gildijos valdytoją neramina Vyriausiojo mago Eikarino paslaptys, kurios šioje dalyje dar galutinai neatsiskleidžia, bet palieka viltį viską išsiaiškinti paskutinėje dalyje.
Mano vertinimas 3/3 
Anotacija
Kiralijos sostinėje Imardine įsikūrusi galingoji Magų gildija atitoko po pirmojo sukrėtimo. Penkis šimtmečius trukusią magų idilę sugriovė ypatingų galių turinti jauna mergina Sonėja, priklausanti žemiausiam miesto gyventojų luomui. Kai Magų gildija paima ją savo globon, jos gyvenimas pasikeičia iš esmės – tik ar į gera?
Sutikdama likti Magų gildijoje ir tobulinti savo magiškas galias Sonėja žinojo, kad jos laukia sunkūs išbandymai. Tačiau nei ji, nei jos artimiausi bičiuliai neįsivaizdavo, su kokiu priešiškumu ją pasitiks kiti naujokai bei mokytojai. Jos bendramoksliai, galingiausių Kiralijos ir kitų šalių šeimų sūnūs ir dukros, trokšta Sonėją ne tik pažeminti, bet ir sužlugdyti. Kovodama dėl išlikimo ji pakliūva Magų gildijos didžiojo magistro globon. Bet ši globa turi savo kainą. Sonėja žino, kad didysis magistras Eikarinas saugo paslaptį, kuri juodesnė už mago apsiaustą.

Komentarų nėra :